Comunele Chețani și Poșaga se pregătesc pentru un nou tur de scrutin
Actual Știri

Comunele Chețani și Poșaga se pregătesc pentru un nou tur de scrutin

Duminică, 23 iunie 2024, locuitorii din comunele Cheţani, judeţul Mureş, și Poşaga, judeţul Alba, sunt chemați din nou la urne pentru a-și alege primarii, după ce primul tur de scrutin din 9 iunie a consemnat un rezultat de egalitate între candidații aflați în competiție.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a confirmat organizarea acestui al doilea tur de scrutin, în urma căruia vor fi deciși primarii pentru următorii patru ani în ambele comune. Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 07:00 până la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii programului până la ora 23:59 pentru acomodarea tuturor alegătorilor prezenți în incintă sau la coadă la ora închiderii.

În Chețani, competiția se va desfășura între domnul Bega Daniel-Marcel, reprezentant al Alianței PMP-Forța Dreptei, și domnul Emil-Florin Mocan, candidatul Partidului Social Democrat. Ambii candidați au obținut un număr egal de voturi, 431, dintr-un total de 1.202 voturi valabil exprimate în primul tur.

La fel, în Poşaga, disputa rămâne deschisă între Popa Aurelia, candidată a Partidului Social Democrat, și Bulgăr Ionel, reprezentant al Partidului Național Liberal, fiecare cu 345 de voturi din 690 valabil exprimate.

AEP a subliniat importanța participării cetățenilor la vot, remarcând că „prezența la vot și rezultatele scrutinului vor putea fi monitorizate în timp real pe pagina de internet a autorității, facilitând astfel un proces electoral transparent și accesibil pentru toți cetățenii interesati.”

Aceste alegeri sunt deosebit de importante pentru comunitățile respective, primarul ales urmând să gestioneze dezvoltarea locală și să răspundă nevoilor cetățenilor în următorii ani. Rezultatele vor fi disponibile imediat după numărarea voturilor, iar detalii suplimentare pot fi consultate pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

Locuitorii din Cheţani și Poşaga sunt încurajați să participe activ la acest proces democratic, pentru a asigura o conducere eficientă și reprezentativă în comunitățile lor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *