Festivalul Musica Barcensis, ediția a XIII-a, începe sâmbătă, 2 iulie 2022
Evenimente

Festivalul Musica Barcensis, ediția a XIII-a, începe sâmbătă, 2 iulie 2022

Evenimentul și-a câștigat un loc aparte în peisajul muzical regional, fiind an de an un prilej pentru iubitorii artei de a descoperi locuri noi sau de a redescoperi biserici fortificate din jurul Brașovului, monumente de o valoare culturală deosebită, încărcate de istorie, situate într-un cadru natural de excepție.

Muzica, spațiul gotic sau clasicist se îmbină armonios, astfel încât vizitatorul va avea parte de o experiență mereu surprinzătoare.

Concertele și evenimentele festivalului aduc în lunile verii un suflu nou în bisericile evanghelice din zona Brașovului.

În 2022, festivalul oferă 9 concerte, în zilele de duminică, și o excursie muzicală ghidată, în sâmbăta din debutul festivalului, la orgi din zona Brașov – Covasna.

Această ediție propune abordări muzicale mai puțin prezente în ultimii ani, precum: un concert în aer liber de flaut, marimba și vibrafon, la Cetatea Hărman; Orchestra de tineret a Liceului vocațional din Sf. Gheorghe va cânta în deschiderea festivalului, la Cristian, dând un impuls plin de energie, prospețime și tinerețe, debutului acestei noi ediții.

Va reveni în circuit Biserica din Sânpetru, după ample lucrări de reabilitare, iar biserica din Măieruș va fi inclusă pentru prima dată în periplul festivalului.

Peste 100 de artiști din țară și străinătate vă așteaptă să îi descoperiți în Țara Bârsei.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Festivalul Musica Barcensis este un eveniment cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov cu suma de 50.000 de lei, în cadrul programului privind acordarea de finanţări nerambursabile, din bugetul propriu al judeţului pe anul 2021, pentru proiectele culturale organizate de asociaţii şi fundaţii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *