Continuăm dezvoltarea sistemului medical sătmărean cu fonduri europene
Finanțări

Continuăm dezvoltarea sistemului medical sătmărean cu fonduri europene

Am pus astăzi în funcțiune noua aparatură medicală modernă achiziționată pentru secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare. Este vorba despre un ventilator invaziv și trei ventilatoare noninvazive destinate prematurilor și nou-născuților, cu ajutorul cărora se va contribui semnificativ la creșterea șanselor de viață, chiar de vindecare a micilor pacienți.

Aparatura medicală a fost recepționată în cursul zilei de marți și a fost achiziționată prin proiectul transfrontalier „Intensive Care for Future”, derulat în parteneriat cu Spitalul Regional de Copii din Mukachevo – Ucraina.

În cadrul aceluiași proiect, în zilele următoare vor fi livrate și alte echipamente medicale pentru secția de Neonatologie – incubatoare, masă de resuscitare și ultrasonograf. Secția ATI a fost și ea dotată cu un ecograf și sunt în curs de livrare defibrilatoare, cărucioare de resuscitare, aparate de oxigen, un videoendoscop și videolaringoscoape, iar locația Tășnad a SJU va fi dotată cu un electrocardiograf, defibrilator și ecograf.

Valoarea totală a aparaturii pentru cele trei structuri medicale este de 511.880 de euro.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *