Întâlnire cu primarii pe tema finanțărilor prin Programul „Anghel Saligny”
Finanțări

Întâlnire cu primarii pe tema finanțărilor prin Programul „Anghel Saligny”

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședinții Ciprian Trifan și Dan Marian au participat la o întâlnire de lucru cu primarii din județ, pe temele Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” și recensământul populației.

Dumitru Buzatu le-a cerut primarilor să se implice mai mult în procesul de recenzare, fiindcă datele obținute la finalul recensământului vor putea sta la baza unor viitoare strategii de dezvoltare a județului Vaslui.

”Întâlnirea a fost organizată de Consiliul Județean Vaslui, discuțiile axându-se în principal pe componentele Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, care se adresează atât comunităților rurale, cât și celor urbane. Programul Național „Anghel Saligny ”a fost aprobat prin Ordonanță de Urgență în ședința de Guvern din 3 septembrie și județul Vaslui are alocată suma de aproape 1,7 miliarde de lei, bani care vor putea fi folosiți de administrațiile publice locale pentru realizarea de investiții în domenii esențiale, de la infrastructura rutieră și până la alimentarea cu apă, canalizare și sisteme de distribuție a gazelor naturale”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Din cele 1,7 miliarde de lei, peste 837 milioane de lei sunt pentru proiectele de infrastructură a drumurilor și podurilor, 628 milioane de lei vor merge către investiții în modernizarea, reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, iar peste 211 milioane lei sunt alocați pentru realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *